Toimintasuunnitelma

SUOMEN EUROOPPALAISKISSARENGAS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2022

1. Järjestetään kokouksia, tuomari- ym. kursseja, luento- ja näyttelymatkoja, toimeenpannaan keskustelu- ja esitelmätilaisuuksia sekä harjoitetaan julkaisutoimintaa.

Tiedottaminen

• Tiedotetaan aktiivisesti eurooppalaisesta muun muassa tarjoamalla kirjoituksia ja kuva-aineistoa sopiviin lehtiin.

• Pidetään yllä ja kehitetään yhdistyksen verkkosivuja.

• Pidetään yllä yhdistyksen omaa, jäsenistölle suunnattua Facebook-ryhmää.

• Jaetaan eurooppalaisesitteitä näyttelyissä yhdistyksen esittelypöydässä ja yhdistyksen jäsenten välityksellä sekä pidetään esillä roll-up -julistetta niissä näyttelyissä, joissa on esittelypöytä.

• Jatketaan eurooppalaista käsittelevän ”CD-rompun” valmistelua.

Jäsenlehti Serry

• Julkaistaan neljä neliväristä numeroa.

• Painoksen ylimääräisiä lehtiä myydään yhdistyksen esittelypöydässä myös muille kuin yhdistyksen jäsenille.

Sääntömuutos

• Yhdistyksen sääntöjen muutos etäkokousten mahdollistamiseksi viedään Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin, kun se on käsitelty ja hyväksytty yhdistyksen kokouksessa.

Jäsentilaisuudet

• Pyritään järjestämään yhdistyksen sääntömääräisten kokousten yhteydessä eurooppalaiskissaan liittyvä koulutus- tai keskustelutilaisuus jäsenille.

2. Ohjataan, seurataan ja edistetään eurooppalaisen kasvatustoimintaa.

Kasvatuksen tavoiteohjelma

• Tiedotetaan aktiivisesti jäsenille päivitetyn kasvatuksen tavoiteohjelman sisällöstä ja tuetaan kasvattajia sen hyödyntämiseen ja noudattamiseen.

• Pyritään lisäämään tietoisuutta sukusiitos- ja sukukatokertoimista, jotka suositellaan julkaistavaksi pentusuunnitelmien ja syntyneisiin pentuihin liittyvien ilmoitusten yhteydessä.

Pentuvälitys

• Julkaistaan pentupalstasäännön mukaisesti varattavissa, odotettavissa ja suunnitteilla olevien pentueiden tietoja.

• Järjestetään eurooppalaiskissan hankinnasta kiinnostuneille mahdollisuus saada pentuvälitystoiminnan avulla puolueetonta tietoa kulloinkin varattavissa olevista pennuista.

Vuoden eurooppalaisten palkitseminen

• Palkitaan vuoden parhaat eurooppalaiset ja paras kasvattaja. Pistelaskennassa noudatetaan näyttelyjen peruspisteytykseen perustuvaa yhdistyksen omaa käytäntöä.

• Jaetaan yhdistyksen palkintoja jäsenten eurooppalaisille jäsenen suullisesta tai kirjallisesta hakemuksesta. Palkintoja jaetaan luokissa 3–8 valmistuville, tuomarin parhaille (TP/ NOM) ja kategoriavoittajille (KP/BIS) yksi palkinto yhdelle kissalle. Jos yhdistyksen palkintosihteeri ei ole näyttelyssä, palkinnon voi pyytää kuuden kuukauden ajan jälkikäteen ilmoittamalla kissansa tulokset palkintosihteerille.

3. Pidetään yllä kansainvälisiä yhteyksiä.

• Pidetään yllä yhteyksiä eri maissa toimiviin eurooppalaisyhdistyksiin.

• Luodaan tilaisuuden tullen uusia kansainvälisiä yhteyksiä niin yhdistyksiin kuin eurooppalaisista kiinnostuneisiin yksittäisiin ihmisiin eri maissa.

• Kannustetaan yhdistyksen jäseninä olevia kriteerit täyttäviä kasvattajia liittymään ja olemaan mukana FIFén EUR Breed Council -toiminnassa.

• Kannustetaan jäseniä kirjoittamaan matkakertomuksia ulkomaisista näyttelymatkoistaan siten, että kohdemaan eurooppalaisharrastuksen tilanne tulee Serry-lehden välityksellä jäsenten tietoon.

• Julkaistaan Serry -lehden keskeisimmistä artikkeleista lyhennelmät myös englanniksi.

• Jaetaan Serry -lehteä aktiivisesti kansainvälisille eurooppalaiskissoja arvosteleville tuomareille.

• Julkaistaan kasvatuksen tavoiteohjelman englanninkielinen käännös yhdistyksen verkkosivuilla.

4. Annetaan lausuntoja ja tehdään esityksiä eurooppalaisen rotumääritelmää koskevista asioista.

•  Seurataan Suomen Kissaliiton ja FIFén kokousten esityslistoja. Pyritään saamaan asianmukaisella menettelyllä esille yhdistyksen kanta aina, kun eurooppalaista koskevia asioita käsitellään em. kokouksissa.
  • Pyritään lähettämään edustaja Suomen Kissaliiton liittokokoukseen aina, kun sen esityslistalla on eurooppalaista koskeva asia.

Toimintasuunnitelma hyväksyttiin syyskokouksessa 20.11.2021.