Kuviolliset - Mönstrade - Agouti

Kuviokissoilla on turkissaan selvästi toisistaan erottuvat tabby-, tiikeri- tai täpläkuviot. 

Kaikille kuviokissoille on yhteistä otsan M-kirjain, silmien ympärillä ja leuan alla oleva vaaleampi alue, raidallinen häntä ja tassut. 

Kuviokissoilla ei sallita valkeita karvoja (esim. medaljonkia kaulassa tai valkoisia tassuja) tai vaaleita hajakarvoja kuvioissa.


 

 


SP/SC Silkkiturkin Menevä Macho DSM (EUR d 22)
Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Lea Pessi.
Omistaja/Ägare/Owner: Monika Lindgren.

Tabbykuvioiset

 

Tabbykissan kuvioissa ei saa olla muuta kuin kuvioväriä, eikä pohjavärissä saa olla muuta kuin pohjaväriä. Kuvioiden tulee olla puhdasvärisiä ja leveitä.  

Niskan pitkittäiset raidat jatkuvat alaspäin ja muodostavat hartioilla perhosmaisen kuvion, joka erottuu selvästi. Keskellä selkää on pitkittäisraita, joka ulottuu hartioilta hännän tyveen asti. Sen molemmilla puolilla on samansuuntainen kapeampi raita. Kylkien kuvioissa on täplä jota ympyröi vähintään kaksi kuvioväristä yhtenäistä raitaa.

 

 


EC Kontukatin Elviira DM (EUR ns 23)
Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Anneli Valkonen.
Omistaja/Ägare/Owner: Riitta Mönkäre.
Kuva/Bild/Photo: Nokian Valokuvatarvike.

Tiikerikuvioiset

Tiikerikuvioisen kissan kuvioiden tulee olla selkeitä ja hyvin erottuvia. Selkärankaa pitkin kulkee yhtenäinen kuviovärinen raita niskasta hännänpäähän. Tästä pitkästä raidasta lähtee kapeita pystysuoria raitoja pitkin kylkiä (kohti vatsan alusta), joita erottavat toisistaan pohjaväriraidat.

 


GIC Kuutuulen Ylitse Muiden (EUR n 24)
Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Pirjo Toivonen-Helokangas.
Omistaja/Ägare/Owner: Camilla Tuominen.

Täplikäskuvioiset

Täplikkäällä kissalla on vartalossa paljon pienempiä täpliä, joiden muoto on pyöreä tai soikea. Ne ovat selkeitä ja hyvin erottuvia sekä erillään toisistaan. Suurta täplämäärää suositaan ja yksittäisellä kissalla täplien muodon tulisi olla yhtenäinen.