Serry 4/2012

SC Feronian Vincent Victoriano (EUR n 22). Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Anna Honkanen. Omistajat/Ägare/Owners: Hanne Lipi ja/och/and Sami Ilves. Kuva/Bild/Photo: Pirjo Kiviniemi.

Serry 4/2012

 

Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n 25-vuotisjuhla

SC Katinhännän Survivor Amber

SC Feronian Vincent Victoriano

SP/SC Silkkiturkin Menevä Macho, DSM

HCM on edelleen ongelma eurooppalaisilla

Muistelmia Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n 25-vuotiselta taipaleelta

Noviisi Lumionni

Noviisi Miihkali

Eurooppalaiskasvattajat

Puheenjohtajalta

Kirjoitan tässä viimeistä kertaa yhdistyksen puheenjohtajana. Yhdeksän vuotta hallituksessa, josta seitsemän vuotta puheenjohtajana, on ollut anoisaa ja mielenkiintoista aikaa. Erityisesti tämä tuplajuhlavuosi, jolloin on juhlittu yhdistyksen 25-vuotista olemassaoloa ja eurooppalaisen 50-vuotista kasvatusta Suomessa. Yhteistyö kaikkien hallituskokoonpanojen kanssa on ollut hyvin toimivaa ja tuloksekasta. Vajaa vuosi sitten jouduin tekemään päätöksen luopua SER-FER:in hallitustoiminnasta ainakin toistaiseksi. Halua jatkaa tämän hienon yhdistyksen toiminnassa olisi ollut, mutta käytännössä oli myönnettävä, että vapaa-aika ei enää riitä osallistumaan sillä intensiteetillä kuin hallituksen jäseneltä itse odottaisin. Työelämä, ratsastusharrastus, omat kissani ja kasvatus ottavat oman aikansa ja joskus täytyy myös saada laiskotella! Myös yhdistyksen kannalta lienee hyvä, että päättäjät ajoittain vaihtuvat ja uudet tuovat mukanaan erilaista intoa ja ajatuksia. Toivotankin lämpimästi onnea uudelle hallituksen jäsenelle Satu Jämsenille sekä uudelle puheenjohtajalle eli Mikko Murtoselle.

Luopumisen tuskaa helpottaa suuresti se, että eurooppalaisen asiat ovat rotuna (mm. terveys, harrastaja- ja kasvattajamäärät) hyvällä tolalla ja yhdistystä vie eteenpäin hyvin toimiva hallitus. Jatkan ensi vuonna vielä Kissaliiton rotutoimikunnan jäsenenä ja voin sitä kautta edelleen vaikuttaa joihinkin eurooppalaista koskeviin asioihin, mutta tietysti sen roolin edellyttämällä neutraaliudella.

Uskon, että SER-FER pystyy edelleen olemaan rotuyhdistysten edelläkävijä, jatkettakoon samoilla linjoilla tulevaisuudessakin!


Anna