Serry 4/2013

SP/CH Pikku-Piun Kultapoika (EUR n). Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Marja-Liisa Ronkainen. Omistaja/Ägare/Owner: Jaana Lievonen.

Serry 4/2013

B-veriryhmän naaras Frida - keisarinleikkaus ja vastasyntyneet pennut

World Winner Show 2013 Tanskassa

SC Pinkkitassun Brunetto

SP/CH Pikku-Piun Kultapoika

Syyskuisen terveyspäivän antia

10 vuotta: EC Silkkiturkin Jimi Hendrix

10 vuotta: EC Castlemoor's Countess Celia

Noviisi Niilo

Puheenjohtajalta

Punatiikeri, cremetiikeri, kilpikonna, kaksi ruskeatäplikästä, kilpikonnaruskeatäplikäs, ruskeatabby ja musta. Kahdeksan lehtemme etu- ja takakansien supreme championia tai supreme premioria tältä vuodelta ja seitsemän hienoa eurooppalaisväriä. Edustava otos rotumme yli 70 värin sateenkaaresta!

Oman kissalani kahdelle kilpikonnaruskeatabbylle emolle syntyi tänä vuonna yhteensä yhdeksän pentua, viisi tyttöä ja neljä poikaa. Mutta värit – jokaisella pennulla oli oma väri-kuvioyhdistelmänsä. Kissalani seuraavassa yhdistelmässä pennuilla on 12 eri värimahdollisuutta. Eurooppalaisen värikirjo on huikean rikas. Värien puolesta eurooppalaisista löytyy erinomaisia vaihtoehtoja moneen makuun.

Kaikki värit eivät kuitenkaan ole eurooppalaisen rotustandardin mukaan sallittuja. Tällaisia värejä ovat esimerkiksi lila ja golden. Hyväksymättömän värin ilmaantuminen kertoo siitä, että kissan taustalla on jotain muuta kissarotua eikä kissaa voida pitää standardin määrittelemänä eurooppalaisena. Hyväksytyissä väreissä monia harvemmin nähtäviä – katsotaan, kuinka monipuolisen valikoiman saamme esille Salon esittelynäyttelyyn helmikuussa 2014.


Mikko