Vuoden eurooppalaisten valinta

Suomen Eurooppalaiskissarengas ry palkitsee vuoden aikana näyttelyissä parhaiten menestyneet eurooppalaiset. Kilpailussa ovat mukana Suomen Kissaliitto ry:n rekisterissä olevat eurooppalaiset, joiden omistaja on yhdistyksemme jäsen. Myös ulkomaisten jäsenten kissat voivat osallistua, mutta laskennassa huomioidaan vain yksi ulkomailta saatu tulos.

Laskennassa käytämme yhdistyksemme omaa tapaa eli varsinaisia tuloksia ovat kolme parasta tulosta, ja kaksi seuraavaksi parasta otetaan mukaan lisätuloksina, jotka ratkaisevat sijoitukset, jos kissat ovat varsinaisten tulosten osalta tasoissa. Vuoden eurooppalainen -kisaan hyväksytään vuoden 2024 ulkomaisista tuloksista mukaan yksi kissaa ja kilpailuluokkaa (pentu/nuori, aikuinen, kastraatti) kohti. Kansallisen näyttelyn tuloksia emme ota huomioon muuten kuin pentujen, nuorten ja veteraanien osalta. Näyttelykohtaisia lisäpisteitä ei huomioida.

Tulokset otetaan Omakissasta sellaisinaan, joten oman kissan tulosten tarkistaminen on erittäin tärkeää. Jos kissan tuloksia puuttuu rankingista, kopiot puuttuvista tuloksista voi lähettää palkintosihteerille joko postitse tai sähköpostitse osoitteeseen palkinnot(a)eurooppalaiskissat.fi siten, että ne ovat perillä viimeistään 7.1.2025. 

Ilmoittautumislomake on sivun alalaidassa. Kissansa voi vetää pois kisasta ilmoittamalla siitä palkintosihteerille.

Kilpailusarjat, joiden tulokset otetaan Omakissa-järjestelmästä ilman lisäpisteitä ja joihin kissan omistajan ei tarvitse erikseen ilmoittaa kissaansa:

  • Vuoden eurooppalainen aikuinen: 3 parasta tulosta, varalla 2 seuraavaksi parasta tulosta. Valitaan erikseen naaras ja uros, mikäli vähintään 10 toista sukupuolta ja vähintään 5 vastakkaista sukupuolta edustavalla on kullakin vähintään 3 tulosta
  • Vuoden eurooppalainen kastraatti: 3 parasta tulosta, varalla 2 seuraavaksi parasta tulosta). Valitaan erikseen kastraattinaaras ja kastraattiuros, mikäli vähintään 10 toista sukupuolta ja vähintään 5 vastakkaista sukupuolta edustavalla on kullakin vähintään 3 tulosta
  • Vuoden eurooppalaiset pennut ja nuoret: 3 parasta tulosta, varalla 2 seuraavaksi parasta tulosta
  • Vuoden eurooppalainen veteraani: 3 parasta tulosta, varalla 2 seuraavaksi parasta tulosta

Siitos- ja kasvattajakisaan osallistutaan täyttämällä sivun alaosasta löytyvä lomake ja liittämällä siihen kopiot niistä tuloksista, joita ei löydy Omakissasta.

  • vuoden eurooppalaiskasvattaja: 2 parasta tulosta 5 eri kasvatilta. Neljä tulosta kymmenestä on pitänyt saavuttaa kissan ollessa arvostelupäivänä alle 2-vuotias. Vain yksi ulkomainen näyttelytulos kissaa ja siitosluokissa kissan kutakin jälkeläistä kohti samassa kilpailuluokassa
  • vuoden siitosuros ja siitosnaaras: 2 parasta tulosta 3 eri jälkeläiseltä. Kaksi tulosta kuudesta on pitänyt saavuttaa kissan ollessa arvostelupäivänä alle 2-vuotias. Vain yksi ulkomainen näyttelytulos kissaa ja siitosluokissa kissan kutakin jälkeläistä kohti samassa kilpailuluokassa.

HUOM! Ilmoittaminen vuodelle 2023 on päättynyt! 

Vuoden 2024 ilmoittautumisen voi tehdä vuoden vaihteessa viimeisen näyttelyn jälkeen tälle sivulle loppuvuodesta tulevalla olevalla lomakkeella.

Muita ilmoittamistapoja (Facebook-viestit hallituksen jäsenille, WhatsApp-viestit, sähköpostit, edellisen vuoden paperiset lomakkeet) ei jatkossa huomioida, joten olethan ystävällinen ja noudatat pyydettyjä ohjeita. Yhdistyksen toimihenkilöt pyörittävät yhdistyksen toimintaa vapaa-ajallaan. Yhdistyksellä ei ole palkattua työvoimaa ja yhteydenotot muilla tavoin kuormittavat yhdistyksen toimihenkilöitä tarpeettomasti.