Vuoden eurooppalainen

Vuoden 2019 eurooppalaisten valinta

 

Suomen Eurooppalaiskissarengas ry palkitsee vuoden aikana näyttelyissä parhaiten menestyneet eurooppalaiset. Kilpailuun osallistuvat Suomen Kissaliitto ry:n rekisterissä olevat eurooppalaiset, joiden omistaja on maksanut yhdistyksen jäsenmaksun kissan ansioiden kertymisvuonna. Tulokset otetaan ilman lisäpisteitä Omakissasta. Omistajan on itse tarkistettava, että hänen kissojensa kaikki tulokset löytyvät rankingista ja että ne on kirjattu sinne oikein.

Laskennassa käytämme yhdistyksemme omaa tapaa eli varsinaisia tuloksia ovat kolme parasta tulosta, ja kaksi seuraavaksi parasta otetaan mukaan lisätuloksina, jotka ratkaisevat sijoitukset, jos kissat ovat varsinaisten tulosten osalta tasoissa. Vuoden eurooppalainen -kisaan hyväksytään vuoden 2019 ulkomaisista tuloksista mukaan yksi kissaa ja kilpailuluokkaa kohti. Kansallisen näyttelyn tuloksia emme ota huomioon muuten kuin pentujen ja nuorten osalta. Näyttelykohtaisia lisäpisteitä ei edelleenkään huomioida.

Kyselimme syyskokouksessa 2015 jäsenistön mielipidettä siitos- ja kasvattajaluokkien pistelaskennan muuttamisesta Kissaliiton laskentatavan mukaiseksi. Keskustelun jälkeen hallitus päätti, että siitos- ja kasvattajaluokkiin osallistutaan vanhan tavan mukaan eli siitoskissalla täytyy olla kaksi tulosta kuudesta alle 2-vuotiaalta jälkeläiseltä ja kasvattajalla neljä tulosta kymmenestä alle 2-vuotiailta kasvateilta.

Tulokset otetaan Omakissasta sellaisinaan, joten oman kissan tulosten tarkistaminen on erittäin tärkeää. Jos kissan tuloksia puuttuu rankingista, kopiot puuttuvista tuloksista voi lähettää palkintosihteerille joko postitse tai sähköpostin liitteenä siten, että ne ovat perillä viimeistään 10.1.2020. Siitos- ja kasvattajakisaan osallistutaan entiseen tapaan täyttämällä Serryn 4/2019 keskiaukeamaliitteestä tai tämän tekstin alta löytyvä lomake ja liittämällä siihen kopiot niistä tuloksista, joita ei löydy Omakissasta. Kissansa voi vetää pois kisasta ilmoittamalla siitä palkintosihteerille.

PDF-tiedostoVuoden_eurooppalainen_2017.pdf (257 kB)
Osallistumislomake vuoden 2017 kasvattaja- ja siitoskissaluokkiin