Serry 1/2016

SC Errun Lupsakka lordi (EUR ns 24). Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Erja Nynäs. Omistaja/Ägare/Owner: Pekka Laitila. Kuva/Bild/Photo: Tessa.
SP Pikku-Piun Ulpukka (EUR ns 22). Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Marja-Liisa Ronkainen. Omistaja/Ägare/Owner: Reeta Arola. Kuva/Bild/Photo: Kata Rotstén.

Serry 1/2016

Vuoden 2015 parhaat eurooppalaiset

Vuonna 2015 rekisteröidyt eurooppalaiset

SC Errun Lupsakka lordi (EUR ns 24)

SP Pikku-Piun Ulpukka (EUR ns 22)

10 vuotta: CH Katinhännän Trill Jadzia

10 vuotta: GIP/EC Mäkikatin Pointtilli, DM

Yhdistyksen uusiutunut hallitus esittäytyy

Noviisien rekisteröinti

Eurooppalaiskissojen terveyskysely

Pentuetietojen ilmoittamistapa muuttuu

Puheenjohtajalta

Vuosi lähti aktiivisesti käyntiin. Hallitus sai joukkoonsa pitkästä aikaa uusia jäseniä, joiden kanssa olemme perehtyneet yhdistyksemme arjen pyörittämiseen ja jakaneet vastuita. Alkuvuoden tärkeänä teemana on ollut eurooppalaiskissojen terveys.

Järjestimme tammikuisena lauantaina Vantaalla verinäytteenottotilaisuuden kissojen geenitutkimukseen. Tilaisuudessamme uusia näytteitä saatiin noin 20 eurooppalaisesta entisten reilun 200 lisäksi. Toivomme, että jokainen eurooppalaisen omistaja osallistuu yhteisiin talkoisiin otattamalla kissastaan verinäytteen geenitutkimukseen jonkin tavanomaisen eläinlääkärikäynnin yhteydessä. Jokainen näyte on tärkeä riippumatta siitä, onko kissa näyttelykävijä, siitoskissa tai ihan täysin kotieurooppalainen. Suuri kiitos jokaisen kissan verinäytteestä.

Eurooppalaiskasvattajien kanssa keskustelimme HCM-sydänsairauden esiintyvyydestä ja sen mahdollisesta perinnöllisyydestä. Tilanteen todettiin Suomessa olevan hallinnassa, mutta asian suhteen on pysyttävä valppaana. Meillä on mahdollisuus oppia eurooppalaistemme sairauksien perinnöllisyydestä, kun saamme niin sairaista kuin terveistä kissoista verinäytteitä tutkimukseen.


Mikko

Pinkkitassun Kristiina (EUR e 24) 4 viikkoa Omistaja: Mikko Floréen Kasvattaja: Mikko Floréen Kuva: Merja Lainio