Serry 3/2016

Serry 3/2016

SC Kissakallion Nadianna (EUR a)

SC Feronian Excelsior (EUR as 22)

10 vuotta: Casimirrin Escamillo (EUR n 22)

Miksi kissaa ei arvosteta kuten koiraa?

Pinkkitassun Harvey (EUR d 22) filmitähtenä

Tikrulaiset parrasvaloissa - CH Tiikerililjan Idoliinan eli Lillin tarina

Yhteinen harrastus kissan kanssa - temppukoulusta huvia ja hyötyä

Mitä yhteistä on eurooppalaisilla Eddie, Elli, Eemeli, Kassu, Keke, Namu, Pate, Rauha, Rudi, Ruska ja Sulo?

Puheenjohtajalta

Eurooppalaiskissan kasvatus on luonteeltaan alkuperäisen ja perinteikkään rodun kannan ylläpitämistä ja tyypillisten piirteiden säilyttämistä. Eurooppalainen on kaikin tavoin keskiverto kissa ilman minkään piirteen korostumista tai liioittelua. Eurooppalaisen perinteistä ilmettä halutaan myös käyttää erilaisessa viestinnässä.

Tässä Serryssä nostamme esille eurooppalaisen mediarooleissa. Vuonna 2016 eurooppalainen on ollut mukana perinteisen eläintarvikemarkkinoinnin lisäksi kissojen yhteiskunnallisen aseman vahvistamiseen pyrkivässä kamppanjoinnissa. Ensi vuonna saa ensi-iltansa kotimainen elokuva, jossa eurooppalaisella on roolinsa. Oman eurooppalaisensa valmiutta esiintyjäksi voi tutkia yrittämällä kouluttaa kissaansa vaikkapa tämän lehden naksutinkoulutusjutun opein.

Eurooppalainen on aidosti suomalainen kissa, jonka arvokas perintö on kansallinen ylpeys. On tärkeää, että rotumme elävä perintö dokumentoituu myös kissamaailman ulkopuolisiin julkaissuihin ja erilaisiin taltiointeihin kaikissa mahdollisissa medioissa. Suuri kiitos kaikille teille eurooppalaisen omistajille, jotka lähdette kissoinenne kanssa erilaisiin rodullemme näkyvyyttä tuoviin projekteihin.


Mikko

GIP/GIC Katinhännän Ilmaveivi-Kikka (EUR ns 23) Omistaja: Kadi Myllys Kasvattaja: Kadi Myllys Kuva: Kadi Myllys