Serry 2/2017

Serry 2/2017

 

SC Feronian Di'Anna (EUR d 24)

SP Sireenin Aamunkoi (EUR n)

10 vuotta: Katinhännän Neela Yamillia (EUR n 23)

10 vuotta: GIP/CH Kisurinteen Debora (EUR n)

Purjehdusretkelle kissan kanssa

Ulkoilevat eurooppalaiskissat

Mitä naapurustossa mietitään kissoista

Näyttelymatka Tallinnaan

SC Feronian Di'Anna (EUR d 24) Omistaja/Ägare/Owner: Anna Honkanen. Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Anna Honkanen. Kuva/Bild/Photo: Tessa.
SP Sireenin Aamunkoi (EUR n) Omistaja/Ägare/Owner: Irma Sirén. Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Tanja Sirén. Kuva/Bild/Photo: Tessa.

Pääkirjoitus 2/2017

Puheenjohtajalta


Toukokuisen aamuyön tunteina tanskalaisperheen eurooppalaisemo ja hänen tyttärensä synnyttivät vuorotellen yhteensä 11 pentua. Kymmenisen viikkoa aiemmin molemmilla oli alkanut juoksu ja Tanskasta otettiin yhteyttä vanhemmalle naaraalle sovitun suomalaiskollin omistajaan. Mutta samalla piti löytää myös nuoremmalle naaraalle sulhanen. Suomalaiset eurooppalaiskasvattajat tutkailivat kollitilannetta ja toinenkin sulhanen järjestyi kuin järjestyikin.

Tanskasta lennettiin Helsinkiin ja lentokentällä tehtiin tarvittavat paperityöt. Eurooppalaistytöt lähtivät treffeille kumpikin tahoilleen ja heidän emäntänsä palasi lentokenttähotelliyön jälkeen aamulennolla takaisin Tanskaan. Kissat palasivat viikkoa myöhemmin suomalaisen kissatuomarin matkassa kotiinsa.

Isäkissojen Katinhännän Time Detective Steelin (EUR ns) eli Teräksen ja punatabby Pinkkitassun Benjaminin (EUR d 22) eli Sisun omistajat ansaitsevat erityiskiitoksen suomalaiseurooppalaisten huolella vaalitun terveen perimän jakamisesta kansainväliseen käyttöön. Eurooppalainen on suomalaiskansallinen, mutta samalla kansainvälinen – vaivan ja matkan arvoinen!

Mikko

Pinkkitassun Louise (EUR g) 1 vuosi/år/year. Omistaja/Ägare/Owner: Mikko Floréen. Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Mikko Floréen. Kuva/Bild/Photo: Merja Lainio.