Serry 2/2014

Katinhännän Diftor-he Susma (EUR ns). Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Kadi Myllys. Omistaja/Ägare/Owner: Kadi Myllys.

Serry 2/2014

 

SP/EC Kassilan Domestic Devil

Eurooppalaiskasvatusta: Sini-Diivan kissala

15 vuotta: SP Pikku-Piun Bläck Magic ja EC Blackmailer

10 vuotta: SP/EC Belagian Leo ja SP/EC Belagian Ludwig

10 vuotta: Kissankellon Veli Kulta 10 vuotta

Kissan kanssa - kirja-arvostelu

Kuinka minusta tuli bloggari ja eurooppalaisen omistaja

Noviisi Paulikki

Noviisi Tuiretuinen

Serryn 2/2014 pääkirjoitus

Puheenjohtajalta

Suomen Kissaliitto järjesti huhtikuun lopussa jälleen antoisan kissojen terveyspäivän. Maksulliseen koulutukseen osallistui kiitettävän monta eurooppalaisharrastajaa. Kissojen suukipu ja kissojen sosiaalinen elämä koskettivat varmasti kaikkien kissarotujen edustajia. Mielenkiintoisinta oli kuitenkin kuulla Hannes Lohen tutkimusryhmän terveyskyselyn alustavista tuloksista.

Eurooppalainen oli saavuttanut ensimmäisenä rotukohtaisen vastaustavoitteen – Eurooppalaista koskevia vastauksia tuli yhteensä 267, joka on lähes 3,4 % kaikki rodut ja maatiaiskissan käsittävästä kyselyaineistosta. Eurooppalaisaineistossa naaraskissojen osuus on lähes 60 %, kun kokonaisaineistossa naaraita on vain hiukan yli puolet. Kuolleiden kissojen terveystietoihin liittyi Eurooppalaisten osalta joka kuudes ja koko aineistossa noin joka kahdeksas vastaus. Kuolleista yli 11-vuotiaaksi oli elänyt 75 % Eurooppalaisista, 43 % muista rotukissoista ja 61 % maatiaisista.

Tutkijoiden käsissä on hieno aineisto suomalaisista eurooppalaiskissoista. Merkitse muistiin yhdistyksen syyskokous ja jäsentilaisuus 15.11.2014 - kuulemme silloin tuloksista tarkemmin.


Mikko