Serry 1/2014

SC Casimirrin Henley (EUR n 24). Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Tarja-Leena Sillasto. Omistaja/Ägare/Owner: Arja Kalistaja-Tikka. Kuva/Bild/Photo: Adessa.

Vuoden 2013 parhaat eurooppalaiset

SC Casimirrin Henley

Vuonna 2013 rekisteröidyt eurooppalaiset

Eurooppalaisten ulkoilutarhat

Upea esittelynäyttely Salossa 2.2.2014

Noviisi Alma

Noviisi Hopiatopias

Eurooppalaisen jalostuksen tavoiteohjelma (keskiaukeamaliite, 8 sivua)

Serryn 1/2014 pääkirjoitus

Puheenjohtajalta

Eurooppalaisharrastus on Suomessa voimissaan. Yhdistyksemme on suurempi kuin koskaan – jäsenmäärämme ylitti vastikään 200. Vuonna 2013 syntyi ennätykselliset 27 eurooppalaispentuetta. Vaikka pentuja syntyi 97, pennuille löytyi uusia koteja aiempaan tapaan hyvin.  Tervettä kissarotua tunnutaan arvostavan.

Yhdistyksemme ja eurooppalaiskasvattajat ovat tehneet rotumme terveyden eteen pitkäjänteistä työtä. Tämän lehden keskiaukeamaliitteenä julkaisemme eurooppalaiskissan jalostuksen tavoiteohjelman. Se on syntynyt monipuolisen vuoropuhelun tuloksena. Eurooppalainen on yksi ensimmäisistä kissaroduista, joille on laadittu jalostuksen tavoiteohjelma.

Kiitos aktiivisen jäsenkuntamme, helmikuinen esittelynäyttelymme  Salossa onnistui upeasti. Esillä oli edustava joukko eurooppalaiskissoja, jotka olivat kahta lukuunottamatta kaikki eri värisiä. Mukana olivat myös vuoden 2013 eurooppalaisuros ja –naaras. Osa esittelynäyttelyn eurooppalaisista esitellään tämän lehden värikuvaliitteessä.

Eurooppalaiskissojen ystävät, olemme saaneet hurjasti aikaan – jatketaan samaan malliin!


Mikko

Pinkkitassun G-pentue Kasvattaja: Mikko Floréen Omistaja: Mikko Floréen Kuva: Tellervo Hyvönen