Valkolaikkuiset - Vit fläckade - White patched

Hyväksyttyjä valkolaikkuvärejä ovat vanit, harlekiinit ja kaksiväriset. Olennaista on valkoisen ja värillisen osan suhde eli kuinka paljon kissalla on valkoista ja kuinka paljon väriä. Esimerkiksi kotikissoilla usein oleva valkoinen rinnus ja tassut eivät riitä valkolaikkumääritelmään. 

Valkoisen kanssa hyvksyttyjä värejä ovat musta, sininen, punainen ja creme sekä kilpikonna ja sinikilpikonna. Värillisissä osissa ei saa olla hajanaisia valkoisia karvoja eikä kuvioita tai haamukuvioita (pl. punaiset ja cremet, joilla sallitaan haamukuviot). 

Hopeamuunnokset eivät ole valkolaikkukissoilla sallittuja. 

 


IC Daidarin Dahtu (EUR n 01)
Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Camilla Tuominen
Omistaja/Ägare/Owner: Camilla Tuominen

Vanit

Valkolaikkuryhmässä vaneissa on vähiten väriä. Van on valkoinen kissa, jonka pää ja häntä ovat värilliset (vartalo valkoinen). Kasvoissa on kaksi valkoisen laukin erottamaa värillistä laikkua. Yksi laikku alkaa takapäästä ja loppuu hännänpäähän. Värillisessä osassa ei saa olla valkoisia karvoja tai haamukuvioita. Rinnan ja vatsan pitää olla valkeat. Valkoiset korvat ja sisäpuolelta vaaleanpunaiset korvalehdet ovat toivottavia.

 


PR/IC Daidarin Cabbe (EUR f 02)
IC Daidarin Fáddá (EUR f 02)
Kasvattaja/Uppfödare/Breeder: Camilla Tuominen
Omistaja/Ägare/Owner: Lala Siilahti

Harlekiinit

Harlekiineilla useiden värilliset laikut peittävät vähintään neljäsosasta korkeintaan puoleen muuten valkoisesta vartalosta. Värillisten osien tulee koostua erillisistä selkeistä laikuista.

 


IC Lady Donatella (EUR f 03)
Noviisi/Novis/Novice
Omistaja/Ägare/Owner: Camilla Tuominen.
Kuva/Bild/Photo: Ulrike Schanz.

Kaksiväriset

Kaksivärisissä valkolaikkuryhmän kissoissa on eniten väriä. Kaksivärisillä valkolaikkukissoilla värillisten laikkujen tulee olla selvästi toisistaan erottuvia, tasaisesti sijoittuvia ja väriltään puhtaita. Värillistä tulee olla vähintään puolet ja enintään 3/4 ja loput valkoista. Valkoista täytyy olla jaloissa, rinnassa, kasvoissa ja vatsassa.