Pennuista kiinnostuneille

Rekisteröityjä eurooppalaiskissoja kasvatetaan Suomen Kissaliiton sääntöjen ja Suomen Eurooppalaiskissarenkaan kasvatuksen tavoiteohjelman mukaisesti. 

Tärkeimmät poiminnat Kissaliiton säännöistä

  • Pennun tulee olla luovutettaessa vähintään 14 viikon ikäinen. 
  • Pennun tulee olla vähintään yhden kilon painoinen. 
  • Pennulla tulee olla rekisterikirja.
  • Pennun tulee olla tunnistusmerkitty ja tämä tieto tulee löytyä myös rekisterikirjasta. 
  • Pennun tulee olla rokotettu kissaruttoa ja kissaflunssaa vastaan. 

Suomen Eurooppalaiskissarenkaan suosituksia 

Suomen Eurooppalaiskissarengas edellyttää kasvatuksessa käytettävien kissojen leukoosi- ja immuunikatotestausta (lyhennetään usein FeLV ja FIV), jotta pennut otetaan pentupalstalle kotia etsimään. 

Pentua suunnittelevan tulee käydä katsomassa alle luovutusikäisiä pentuja ja niiden emoa. Vastuuntuntoinen kasvattaja haluaa tavata uuden omistajan, jotta varmistutaan hyvän ja kissalle sopivan kodin löytymisestä. Pennun vaihtaessa omistajaa tehdään aina Kissaliiton laatima sopimus kissan kaupasta.

Eurooppalaiskissa elää usein 15-16 -vuotiaaksi, usein vanhemmaksikin. Pennun ostajan tulee olla sitoutunut huolehtimaan kissasta koko sen elämän ajan.

Suomen Eurooppalaiskissarenkaan laskentatapa sukusiitosasteen ja sukukatokertoimen osalta poikkeaa Suomen Kissaliiton Omakissan laskentatavasta. Omakissassa kaikki tuntemattomat kissat lasketaan yhdeksi ja samaksi kissaksi ja Suomen Eurooppalaiskissarengas laskee tuntemattomat kissat eri kissoiksi. Tuntemattomat kissat ovat noviisina rekisteröidyn eurooppalaiskissan vanhempia ja esivanhempia.

Tutustu myös Suomen Kissaliiton Hanki kissa -sivustoon:

https://hankikissa.fi/