Serryn 4/2013 pääkirjoitus

Puheenjohtajalta

 

Punatiikeri, cremetiikeri, kilpikonna, kaksi ruskeatäplikästä, kilpikonnaruskeatäplikäs, ruskeatabby ja musta. Kahdeksan lehtemme etu- ja takakansien supreme championia tai supreme premioria tältä vuodelta ja seitsemän hienoa eurooppalaisväriä. Edustava otos rotumme yli 70 värin sateenkaaresta!

Oman kissalani kahdelle kilpikonnaruskeatabbylle emolle syntyi tänä vuonna yhteensä yhdeksän pentua, viisi tyttöä ja neljä poikaa. Mutta värit – jokaisella pennulla oli oma väri-kuvioyhdistelmänsä. Kissalani seuraavassa yhdistelmässä pennuilla on 12 eri värimahdollisuutta. Eurooppalaisen värikirjo on huikean rikas. Värien puolesta eurooppalaisista löytyy erinomaisia vaihtoehtoja moneen makuun.

Kaikki värit eivät kuitenkaan ole eurooppalaisen rotustandardin mukaan sallittuja. Tällaisia värejä ovat esimerkiksi lila ja golden. Hyväksymättömän värin ilmaantuminen kertoo siitä, että kissan taustalla on jotain muuta kissarotua eikä kissaa voida pitää standardin määrittelemänä eurooppalaisena. Hyväksytyissä väreissä monia harvemmin nähtäviä – katsotaan, kuinka monipuolisen valikoiman saamme esille Salon esittelynäyttelyyn helmikuussa 2014.

 

Mikko