Vuoden 2017 eurooppalainen -kilpailu ja ulkomaiset näyttelytulokset

16.2.2017

Vuoden 2017 ulkomaisista näyttelytuloksista hyväksytään Vuoden eurooppalainen -kilpailussa huomioitavaksi vain yksi tulos kissaa ja näyttelyluokkaa kohti.

Suomen Eurooppalaiskissarengas ry palkitsee vuoden aikana näyttelyissä parhaiten menestyneet eurooppalaiset. Kilpailuun osallistuvat Suomen Kissaliitto ry:n rekisterissä olevat eurooppalaiset, joiden omistaja on maksanut yhdistyksen jäsenmaksun niin kissan ansioiden kertymisvuonna (vuosi 2017) kuin palkinnon luovuttamisvuonna (vuosi 2018). Tulokset otetaan ilman lisäpisteitä Catshow-rankingista, joka löytyy osoitteesta http://www.catshow.fi. Omistajan on itse tarkistettava, että hänen kissojensa kaikki tulokset löytyvät rankingista ja että ne on kirjattu sinne oikein.

Laskennassa käytetään yhdistyksemme omaa tapaa eli varsinaisia tuloksia ovat kolme parasta tulosta, ja kaksi seuraavaksi parasta otetaan mukaan lisätuloksina, jotka ratkaisevat sijoitukset, jos kissat ovat varsinaisten tulosten osalta tasoissa. Vuoden eurooppalainen -kisaan hyväksytään vuoden 2017 ulkomaisista tuloksista mukaan yksi kissaa ja kilpailuluokkaa kohti. Kansallisen näyttelyn tuloksia emme ota huomioon muuten kuin pentujen ja nuorten osalta. Näyttelykohtaisia lisäpisteitä ei edelleenkään huomioida.

Kyselimme syyskokouksessa 2015 jäsenistön mielipidettä siitos- ja kasvattajaluokkien pistelaskennan muuttamisesta Kissaliiton laskentatavan mukaiseksi. Keskustelun jälkeen hallitus päätti, että siitos- ja kasvattajaluokkiin osallistutaan vanhan tavan mukaan eli siitoskissalla täytyy olla kaksi tulosta kuudesta alle 2-vuotiaalta jälkeläiseltä ja kasvattajalla neljä tulosta kymmenestä alle 2-vuotiailta kasvateilta.